Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-03@05:20:05 GMT

جمهوری آذربایجان از پاکستان جنگنده «جی اف-17» می‌خرد

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۷۰۴۴۶

جمهوری آذربایجان از پاکستان جنگنده «جی اف-17» می‌خرد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، رسانه‌ها سه شنبه گزارش دادند که جمهوری آذربایجان قصد خرید جنگنده «جی اف-17 تاندر» از پاکستان را دارد.

به گزارش خبرگزاری «ترند نیوز»  سرهنگ «مهمان نوروزوف»، وابسته نظامی سفارت جمهوری آذربایجان در اسلام آباد روز دوشنبه علاقه جمهوری آذربایجان به خرید این جنگنده‌ها را تایید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته نوروزوف، این موضوع مهم در دستور کار سفارت جمهوری آذربایجان است. وابسته نظامی جمهوری آذربایجان اعلام کرد که باکو قصد دارد چند جنگنده جی اف-17 بلاک را خریداری کند که اولین پرواز خود را در دسامبر 2019 در چین انجام داد. این مدل از سامانه‌های الکترونیکی و راداری کابین خلبان نسبت به نسخه‌های قبلی ارتقا یافته است.

نوروزوف همچنین خاطرنشان کرد که  جمهوری آذربایجان در حال همکاری با پاکستان برای نوسازی نیروی هوایی خود است.

این جنگنده محصول مشترک مجموعه هوافضای پاکستان و شرکت هوانوردی چنگدو چین است؛ که در چین به نام «اف‌سی ۱ ژیائولانگ» شناخته می‌شود. این جنگنده از موتور روسی آردی-۹۳ بهره می‌گیرد که سرعت آن را به حداکثر ۱.۶ ماخ می‌رساند و توانایی انجام ماموریت‌های چندمنظوره و متنوعی چون رهگیری، حمله به اهداف زمینی و شناسایی هوایی و اهداف دریایی را دارد.  جی‌اف-۱۷ به یک توپ مسلسل دولول مجهز است و می‌تواند به انواع موشک‌های هوابه‌هوا و هوابه‌سطح مسلح شود.

این جنگنده مطابق با نیازهای نیروی هوایی پاکستان ساخته شده و به عنوان مکمل هواپیمای آمریکایی اف- ۱۶ به ستون فقرات نیروی هوایی این کشور تبدیل شد.

نیروی هوایی جمهوری آذربایجان شامل دو بخش آفند و پدافند است. عمده جنگنده ها و تجهیزات این نیرو بازمانده از زمان شوروی سابق است. این نیرو  ۶ پایگاه هوایی دارد و ۸ هزار پرسنل در خدمت خود دارد. جنگنده های میگ-۲۱، میگ-۲۵، میگ-۲۹، سوخو-۲۴ و سوخو-۲۵ ساختار اصلی نیروی هوایی جمهوری آذربایجان هستند. همچنین در بخش هلی برن نیز بالگردهای میل-۸، میل-۱۷، میل-۲۴ و میل-۳۵ در خدمت این نیرو هستند.

اما مهمترین بخش نیرو هوایی جمهوری آذربایجان یگان پهپادی  است که با مشارکت مستقیم صهیونیست‌ها راه اندازی شده است. 

انتهای پیام/ م

منبع: فارس

کلیدواژه: جنگنده جی 17 نیروی هوایی جمهوری آذربایجان نیروی هوایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۷۰۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید ایران و پاکستان بر توسعه روابط تجاری در حوزه استاندارد

به گزارش علم و فناوری آنا از سازمان ملی استاندارد، مهدی اسلام پناه در این دیدار که در حاشیه نشست اسمیک، برگزار شد با اشاره به امضای موافقتنامه شناسایی متقابل در حوزه استاندارد و ارزیابی انطباق بین دو سازمان که سوم اردیبهشت جاری به امضا رسیده است، تاکید کرد: لازم است برنامه اجرایی برای عملیاتی شدن تفاهمات در اولین فرصت تنظیم و امضا شود.

وی با اشاره به اراده روسای جمهور و مسئولان دو کشور برای ارتقاء همکاری‌ها و افزایش حجم مبادلات تجاری، گفت: در منطقه، صرفا دو جمهوری اسلامی وجود دارد و آن هم جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان است و این امر مسئولیت ما را در برادری دینی و مشارکت جدی‌تر در همکاری‌های دو جانبه بیشتر می‌کند.

نمایندگان پاکستان که در اجلاسیه هیئت مدیره اسمیک به عنوان (vice chairman) حضور داشتند، ضمن تاکید بر ارتقای همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف استانداردسازی و پذیرش متقابل استاندارد‌های یکدیگر امضای برنامه اجرائی را اقدامی فوری و ضروری قلمداد کردند.

همچنین طرفین برای همکاری در حوزه حلال نیز مذاکره و به تفاهم رسیدند.

هیئت ایرانی که به سرپرستی اسلام پناه در این رویداد شرکت دارد، علاوه بر هیات پاکستانی با سایر هیئت‌های شرکت کننده دیدار‌های جداگانه‌ای را با هدف گسترش همکاری‌ها و ارتقا سطح فنی دو طرف برگزار و در این خصوص مذاکراتی نیز انجام شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ببینید | حمله پهپادی اوکراین به پایگاه هوایی روسیه
  • همکاری با ایران بهترین راه حل بحران انرژی پاکستان است
  • سوخت گیری هوایی یک هواپیما با بالگرد (فیلم)
  • ارتش به خودکفایی در ساخت تجهیزات و ادوات رسیده است
  • حمله هوایی و توپخانه‌ رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
  • سقوط اف ـ۱۶ حامل مواد شیمیایی در آمریکا
  • سقوط اف-۱۶ حامل مواد شیمیایی در آمریکا
  • دیدار فرمانده گروه ۹۹ پدافند هوایی نیروی زمینی ارتش با خانواده جانباز متوفی اکبری خندابی
  • تاکید ایران و پاکستان بر توسعه روابط تجاری در حوزه استاندارد
  • هدف آمریکا از خرید ۸۱ فروند جنگنده روسی از قزاقستان چیست؟